Firma ENTACO a fost fondată în anul 1971 și inițial producea detergenți pentru uz casnic. În anul 1975 firma a lărgit gama produselor la agenți de curățare industriale și mai ales la produse de curățare pentru autoturisme și camioane. Sub numele de NERTA, firma ENTACO aduce o gamă largă de produse industriale pe piață, destinate spălării autoturismelor atât cu mașini de spălat automate cu perii, cât și cu spălare manuală. În acest sector, NERTA devine foarte repede lider pe piața Belgiei, ajungând în ultimii 20 de ani la o cotă de piață de 80%.
 
 
De asemenea, NERTA are și o foarte interesantă gamă de produse de curățare pentru ateliere și garaje.

Din 01/01/2001, firma ENTACO are o fabrică ultramodernă de 5.600 m2 situată pe o suprafață de 10.000 m2. Noile clădiri sunt echipate cu sisteme de producție total computerizate, având o capacitate de 50 tone/zi, un parc de containere de 400 de tone pentru materie primă și o capacitate de depozitare de circa 1.200 paleți. Pe lângă acestea mai există și posibilitate de depozitare a materialelor de împachetat, etc...
 
 
 
 
După crearea lui Nerta Carnet Jumbo, produs care a avut un succes nemaiîntâlnit până atunci, calea spre export a devenit deschisă. Din acest moment produsele NERTA sunt exportate în 32 de țări, printre care Olanda, Luxemburg, Franța, Germania, Polonia, Cehia, Elveția, Austria, Slovacia, Ungaria, Italia, Spania, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, România, Rusia, Croația, Slovenia, Bosnia-Herțegovina și Belarus. Exportul reprezintă aproximativ 70% din cifra de afaceri.

Firma ENTACO dispune de un laborator propriu pentru inspecție și dezvoltare, și acordă o deosebită atenție mediului înconjurător. Întreaga clădire este situată pe un container, care nu este direct legat de sistemul de canalizare. Apa de ploaie este colectată într-un container de 100.000 litri și este folosită ca apă pentru producție.

Substanțele inflamabile sunt depozitate separat. S-au făcut multe investiții pentru prevenirea incendiilor și pentru diferite măsuri de protecție.

Cu noua fabrică și instalațiile ultramoderne, precum și cu produsele de înaltă calitate firma ENTACO are încredere in viitor.
 
 
 
Cu toate că compania producătoare a produselor Nerta există deja de 30 de ani, Entaco s-a orientat spre export doar începând din 1990.

Prin calitatea superioară și stabilă a produselor, succesiunea noilor dezvoltări, și un raport calitate-preț excepțional, Nerta a devenit un partener important pe piața europeană a produselor de curățire a vehicolelor.

Pe viitor avem obiectivul de a consolida poziția noastră de exportatori, să satisfacem cât mai profesionist cerințele partenerilor de pe noile piețe.

Datorită instalațiilor noastre moderne și a parcului nostru de rezervoare de mare capacitate, avem posibilitatea să vă oferim produsele noastre operativ și la prețuri excepționale.